12.10.2013

Praktica MTL3

Praktica MTL3.
Tarkoitukseni oli osallistua Kameratorin (Tampereella ja internetissä toimiva käytettyyn valokuvakalustoon keskittynyt kauppa) järjestämään Uusi vs Vanha -kilpailuun, jossa etsitään parasta kameraa (joko vanhaa tai uutta) esittävää kuvaa. Yllä olevan kuvan olisin kilpailuun lähettänyt mutta huomasin kilpailun ohjeita uudemman kerran lukiessani että kyseessä onkin kännykkäkuvakilpailu ja kuvan otin tietysti järkkärillä. Laitan siis kuvan tänne. 

Kuvassa tarkennuksen kohteena on Praktica MTL3, Pentaconin Itä-Saksassa vuosina 1978-1984 valmistama järjestelmäkamera. Kyseisen yksilön ostin muistaakseni Budapestistä vuonna 2010.

MTL3 on minun suosikkikamerani. Enemmän kuvia otan tietysti digijärkkärillä ja ehkä jopa puhelimella mutta tämä kamera on se mistä eniten pidän. Se on varmatoiminen, vankkarakenteinen, hyväkuntoinen ja helppo käyttää. Lisäksi se on mielestäni hyvännäköinen verrattuna moneen muuhun järkkäriin. Vaikka en kasarista pidä, ainakaan musiikissa, toimii se tämän kameran muotoilussa mainiosti. Jos digimaailmassa olen 'Canon-mies' niin voisi varmaan sanoa että analoogimaailmassa olen Praktica-mies'. Tai ainakin 'Praktica MTL3-mies'. 
Käyttöohjeet. Kolmella kivalla kielellä.


Praktican koti.
Seuraavalla Budapestin reissullani löysin kameraani jo käyttöohjekirjasenkin, kaikilla kolmella suosikkikielelläni: saksa, joku ja joku.   

Erään, nimeltämainitsemattoman ja kaiken lisäksi hyvän, ystäväni ylläpitämältä 'Analog Affairs' -sivustolta löytyy Prakticalla ottamiani kuvia. Lisäksi kuvia löytyy Kuupan sivuilta. 



Ei kommentteja: